Medunas unfall

Alles zum türkischen Fußball. Süper Lig. Top-Clubs: Galatasaray SK, Fenerbahce SK, Trabzonspor, Besiktas JK.
Benutzeravatar
killerkoc9
Einwechselspieler
Einwechselspieler
Beiträge: 82
Registriert: 10.08.2006 21:24

Medunas unfall

19.08.2006 22:04

Jungs wie ihr mitbekommen habt ist Meduna genau wie Foe umgefallen einfach in dieser Wärme aber Medu hat zum glück uberlebt

da hab ich was beobachtet alle spieler halfen mit damit sich mduna nicht in der seitenlage versluckt oder so so will ich es immer haben respekt vor beiden mannschften vestel2-2gs
Benutzeravatar
Mannheimer61
Moderator
Moderator
Beiträge: 1750
Registriert: 14.08.2006 08:07

20.08.2006 08:47

yo respekt^^ :)
Benutzeravatar
Kerem61
Nationalspieler
Nationalspieler
Beiträge: 547
Registriert: 18.08.2006 20:24

20.08.2006 08:53

Der ahtte noch einmal glück gehabt könnte auch schief gehen :)
Benutzeravatar
killerkoc9
Einwechselspieler
Einwechselspieler
Beiträge: 82
Registriert: 10.08.2006 21:24

20.08.2006 10:06

ja man der hat seinezunge verschlucktaber hat nochuberlebt also vg weiter hin an ihn und gute besserung^^
Benutzeravatar
*66*ultrAslan*66*
Beiträge: 1000
Registriert: 04.06.2006 15:12

20.08.2006 17:29

Meduna darf nie wieder Fussball spielen.

Quelle: www.superspor.com
Benutzeravatar
killerkoc9
Einwechselspieler
Einwechselspieler
Beiträge: 82
Registriert: 10.08.2006 21:24

20.08.2006 17:35

der amre medna
Benutzeravatar
Selo61
Profi
Profi
Beiträge: 250
Registriert: 06.08.2006 22:41

20.08.2006 20:10

1. Er hat seine Zunge nicht verschluckt sondern es war zu viel Hitze da und es hat ein Kreislaufproblem gegeben.
2.Keiner weiß ob er spielen darf oder nicht er ist gerade wieder fast gesund aber es liegt an ihm ob er spielen darf aber Ersun Yanal hat gesagt das er diese Saison erst spät wieder spielen darf:(Ich hab alles gesehen jeder hat geholfen und viele haben geweint also mein glückwunsch und gute besserung meduna:))
Benutzeravatar
ultrAslan58
Balljunge
Balljunge
Beiträge: 19
Registriert: 17.06.2006 01:14

20.08.2006 20:19

Der Arzt hat folgendes gesagt:

´´Meduna darf ab jetzt nicht mehr aktiv Fussballspielen,weil er eine wichtige Herzkrankheit von seienr Geburt an hat . Hätten wir ihn nicht sofot behandelt,wäre er gestorben :!: :cry: ´´

und hier in türksich,vielleicht könnt ihr es besser übersetzen :wink::


Türkiye Kardiyoloji Derneği (TKD) Girişimsel Kardiyoloji Başkanı Prof. Dr. Erdoğan İlkay, Galatasaray maçında fenalaşan Vestel Manisaspor'un Çek futbolcusu Meduna'ın zamanında müdahale yapıldığı için halen hayatta olduğunu belirterek, Meduna'nın bundan sonra futbol oynamasının mümkün olmadığını söyledi.

TKD Girişimsel Kardiyoloji Başkanı Prof. Dr. Erdoğan İlkay, Vestel Manisaspor'un Galatasaray ile oynadığı karşılaşmanın 81. dakikasında fenalaşan ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde anjiyo uygulanan Vestel Manisasporlu Çek futbolcu Meduna'nın bundan sonra futbol oynamasının mümkün olmadığını belirtti. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Dr. Erdoğan İlkay, yapılan ilk kontrollerden sonra konuyla ilgili olarak kesin bir sonuca vardıklarını ifade ederek, "Artık çok net konuşabiliriz. Meduna'da kalbin üstünde seyretmesi gereken, kalbi besleyen koroner damarın 5 santimetre gibi çok uzun bölümü kalp kasının içinde seyrediyor. Bu nedenle 'ani ölüm' adını verdiğimiz olay gerçekleşti. Kalbin kasılması ve ardından da aritmi oluşturması tüm bunlara neden oldu. Zamanında müdahale yapıldığı için Meduna bugün halen hayatta. Eğer zamanda müdahele edilmemiş olsaydı Meduna'yı bugün kaybetmiş olacaktık" dedi.

Meduna'nın hastalığının doğuştan geldiğini ve bundan sonra aktif olarak spor yapmasının imkansız olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erdoğan İlkay, "35 yaşın altında ve konjektal anomel (Doğuştan gelen kalp rahatsızlığı) bulunan kişilerin yarışma sporlarında bulunmalarını biz yasaklıyoruz. Meduna'nın başına bu olay gelmeden böyle bir rahatsızlığı tespit edilmiş olsaydı futbol oynamasına izin verilmezdi. Bu şekilde 'ani ölüm' yaş**ış bir sporcunun aktif olarak futbol oynaması tıbben sakıncalıdır. Meduna, eğer ameliyat olsa dahi futbol oynaması bundan sonra mümkün değil" diye konuştu.

"SICAK HAVALARDA SPOR YAPMAMAK DOĞRU BİR SEÇİM"

Sıcak havaların bu tip olayların yaşanmasında ana sebep değil, tetikleyici sebep olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İlkay, "Sıcakta yapılan spor, diğer zamanlara göre az da olsa daha tehlikeli. Meduna ve Elazığsporlu Gökmen, sıcak hava olmasa dahi yaşadıkları bu olaylarla karşılaşabilirlerdi. Her mevsimde yapılan sporlarda 'ani ölüm' futbolcuların başına gelebilir. Bunun için hastalıkların önceden tespit edilip bu sporculara aktif spor yaptırılmamalıdır. Aşırı sıcaklar bu tip hastalıkları tetikleyici edici olabilir, ama sıcak havada profesyonel olarak spor yapılmazsa diye bir durum söz konusu değil. Genede sıcak havalarda spor yapmamak daha doğru bir seçim. Meduna ve Gökmen sıcak nedeniyle değil konjektal anomelleri olması nedeniyle bunlar başlarına geldi. Sıcak havalar bir nebze bunda tetikleyici olmuş olabilir" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARA SEZON ÖNCESİNDE TESTLER YANLIŞ YAPILIYOR"

Türkiye'de sezon öncesi yapılan testerin yanlış yapıldığına dikkati çeken Prof. Dr. İlkay, "Futbolcuların transferinden önce işlerinde uzman merkezlere ***ürülmeleri gerekiyor. Sezon öncesi yapılan efor testleri yanlış bir şekilde yapılıyor. Futbolculara yapılan testlerde 'Kaç metre koştu, ne kadar oksijen tüketti, kondisyonu nasıl?' şeklinde testler yapılıyor. Doğuştan gelen bir rahatsızlığının olup olmadığı kontrol edilmiyor. Efor testlerinde kondisyon değerleri göz önüne alınarak yapıldığı için bu tip hatalar yapılıyor. Testlerde sadece kondisyona değil, anomellerinin olup olmadığına bakmak gerekir" dedi. İlkay, bu tip olaylarda ilk müdahalede bulunmak için spor yapılan alanlarda mutlaka bir ambulans ve eletro şok cihazının bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Michal Meduna

Vestel Manisaspor'un Galatasaray ile oynadığı maçta kalp ritm bozukluğu geçiren ve futbol yaş**ının tehlikeye girdiği belirtilen Michal Meduna, sezona iyi bir başlangıç yapmış, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında birer gol kaydetmişti.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı forması da giyen 25 yaşındaki oyuncu geçen yıl Sparta Prag takımından transfer edildi. Özellikle takımı hücumdayken top tutma becerisi, adam eksiltme ve hava hakimiyeti özellikleriyle teknik direktör Ersun Yanal'ın "vazgeçilmezleri" arasında yer alan Meduna, 2005-2006 sezonunda 8 gol atmayı başardı.

Bu sezonun ilk haftasında Vestel Manisaspor'un Beşiktaş'ı 1-0 yendiği maçta takımının tek golünü kaydeden Meduna, ikinci hafta Trabzonspor deplasmanında penaltıdan bir gol atmıştı. Meduna, fenalaştığı Galatasaray maçında da Hakan Balta'nın attığı golün asistini yapmıştı.

Johana ile birlikte Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag takımından Vestel Manisaspor'a gelen Meduna, 31 Ağustos 1981 doğumlu. Çek futbolcuya dün yapılan iki anjiyonun ardından bundan sonra futbol oynamaya devam etmesinin riskli olacağı açıklanmıştı.
Benutzeravatar
Fenerbahce4Life
Profi
Profi
Beiträge: 313
Registriert: 04.05.2006 16:38

20.08.2006 23:56

das sah schlimm aus der hat angefangen zu zittern die meisten dachten das es vorbei wäre mit dem
Benutzeravatar
Mannheimer61
Moderator
Moderator
Beiträge: 1750
Registriert: 14.08.2006 08:07

21.08.2006 00:40

eh echt der tut mir volll leid man .... :cry:
Benutzeravatar
killerkoc9
Einwechselspieler
Einwechselspieler
Beiträge: 82
Registriert: 10.08.2006 21:24

21.08.2006 10:15

ej selo du hst keine ahnung walla guckst nie fussball nachrichten der darf kein fussball mehr zoggen und der hat seine zunge verschluckt hat doch der stadionsprecher gesagt man ej :?:
Benutzeravatar
BordoMavi
Einwechselspieler
Einwechselspieler
Beiträge: 68
Registriert: 14.08.2006 07:34

21.08.2006 10:45

ultrAslan58 hat geschrieben:
´´Meduna darf ab jetzt nicht mehr aktiv Fussballspielen,weil er eine wichtige Herzkrankheit von seienr Geburt an hat . Hätten wir ihn nicht sofot behandelt,wäre er gestorben :!: :cry: ´´
Naja das stimmt nicht so ganz... Er könnte operiert werden und in 3 Monaten dürfte er wieder anfangen. Natürlich muss er das selber entscheiden.
Das ist ein Geburtfehler und operierbar. Die Operation soll sogar ungefährlich sein.

Hat gestern in der Sendung "Maraton" ein Prof. Doc. gesagt.

Zurück zu „Fussball Türkei“