Sportoto Süperlig: Aktuelle Saison

Alles zum türkischen Fußball. Süper Lig. Top-Clubs: Galatasaray SK, Fenerbahce SK, Trabzonspor, Besiktas JK.
Ardinho_U-Esk
Moderator
Moderator

06.08.2008 16:09

ankara gewinnt ja gar kein testspiel :?
Muri
Moderator
Moderator

15.08.2008 23:08

O artık Körfez'in boğası

Bild

Kocaelispor prensipte anlaştığı tecrübeli oyuncu Serhat Akın ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. KEV Sefa Sirmen Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kulüp Başkanı Serhan Gürkan ve yöneticiler hazır bulundu.

Törende konuşan Karaosmanoğlu, Serhat'ın sevilen bir oyuncu olduğunu belirterek, "Kendisi sevdiğimiz bir futbolcu. Bu transferi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Kocaelispor gücüne güç kattı. Her geçen gün daha da güçlenmek zorunda. Basın mensuplarımız Kulüp Başkanımıza destek vermeli. Daha tutarlı, daha akıllı adımlar atılması
gerekir" dedi.

Uzun süredir transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kulüp Başkanı Serhan Gürkan ise, "Bu çalışmaların sonucunda yönetim kurulumuz ile birlikte transferlerimizi yapıyoruz. Biz Kocaelispor'un menfaatlerini de düşünmek zorundayız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Transferlerimizde Belediye Başkanımızın da büyük katkısı oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

3 sene sonunda Türkiye'ye dönmenin heyecanlı olduğunu hatırlatan Serhat Akın ise, "Çok mutluyum. İlgi ve alaka en üst seviyede. Her şey beklediğimden kolay geçti. Takımın gücü ortada bende bu güce güç katmaya geldim. Kulüpte huzur hissine kapıldığım için burayı tercih ettim. Başkanımız bana, 'Kendini burada rahat hisset' dedi. Bazen insanlara biz söz yeterli oluyor. Bu beni çok etkiledi. Kondisyon eksiğim var. Bir an önce bu eksiğimi kapatmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Serhat Akın daha sonra kendisini bir seneliğine Kocaelisporlu yapan imzayı atarak, kulüp bayrağıyla poz verdi.

Kaynak: İHA
DeiviDeSouza99
In der Jahrhundertelf
In der Jahrhundertelf

16.08.2008 10:24

Krass, Kocaeli baut sich ein starkes Team auf..

Serdar Kulbilge, Ahmet Dursun, Bülent Bölükbasi, Nenad Jestrovic, Julio Cesar und jetzt Serhat Akin.. Respekt
Ardinho_U-Esk
Moderator
Moderator

16.08.2008 17:58

ich finde es super
also für mich sind die jetzt schon KEIN abstiegsafvourit
hätten die nix gemacht hätten die den ruf des abstiegskandidaten bekommen
UltrAslan-66
Fussball-Gott
Fussball-Gott

16.08.2008 22:07

die werden bestimmt unter den top10 sein
ultrAslan58
Balljunge
Balljunge

17.08.2008 16:51

denizlispor wird wohl dieses jahr sicher absteigen,wenn ich so deren kader angucke...
gaziantep kann dieses jahr vlt.für ne überraschung sorgen.sie haben aber nur einen richtigen stürmer namens beto.ich denke mal dass sie zu mindest noch einen holen werden :roll:
Holdingplayer
Nationalspieler
Nationalspieler

17.08.2008 21:39

ultrAslan58 hat geschrieben:denizlispor wird wohl dieses jahr sicher absteigen,wenn ich so deren kader angucke...
gaziantep kann dieses jahr vlt.für ne überraschung sorgen.sie haben aber nur einen richtigen stürmer namens beto.ich denke mal dass sie zu mindest noch einen holen werden :roll:
sie sollen kurz davor sein Eduardo von Atletico Mineiro zu holen.
und der Name Emile Mpenza tauchte in der letzten zeit des öfteren auf
Ardinho_U-Esk
Moderator
Moderator

18.08.2008 19:14

was ist jetzt mit De Nigris ???
Muri
Moderator
Moderator

18.08.2008 20:31

Ardinho_U-Esk hat geschrieben:was ist jetzt mit De Nigris ???
Er spielt weiterhin bei Ankaraspor
Mannheimer61
Moderator
Moderator

19.08.2008 18:04

hayirli olsun!
Ich kann nicht mehr sagen, kenne ihn ja nicht!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda tek aday olan Mahmut Özgener yeni başkan oldu. Mahmut Özgener, olağanüstü genel kurula katılan 216 delegeden 202'sinin oyunu alarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun 38. başkanı seçildi!

Ankara Swiss Otel'de gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yasal çoğunluğa ulaşılarak, divan kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı'na Prof.Dr. Mehmet Helvacı, başkan vekilliğine Şekip Mosturoğlu, sekreterliklere de Fahrettin Curoğlu ve Ali Sürmen seçildiler. Fenerbahçe'den Ömer Temelli, Diyarbakırspor'dan Hakan Bilal Kutlualp, 2 yeni delege olarak seçildiler.

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Divan kurulu başkanı Mehmet Helvacı'nın toplantının gündemini okuyarak oylaması kabul gördü.

143 gün başkanlık koltuğunda oturan ve 5 Temmuz'da Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren Hasan Doğan, bir slayt gösterisi ile anıldı. Slayt gösterisini salonda yer alan delegeler ayağa kalkarak, alkışladı.

Toplantıda, Bakan Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı da yer aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener yan yana oturdular. Dört büyük kulübün başkanları toplantı öncesinde birbirleriyle tokalaştı.

Helvacı'dan sonra söz alan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Hasan Doğan'ı geç tanıdığı için bunu kendi adına bir kayıp ve talihsiz bir durum olarak niteledi. Blatter ve Platini'nin yeniden taziye mesajlarını getirdim diyerek sözlerine devam eden Erzik, "Türk milli takımını euro 2008'de saha içi ve dışında gösterdiği performans ile bir kez daha kutlarım. Takımlarımıza yeni sezonda başarılar dilerim. Hemen şunu da hatırlatmak isterim ki, ana statünün bir bacağı eksik. Çerçeve kanununun çıkması gerekiyor. Yeni statü, transfer, disiplin ve hakem talımatının yenilenmesi, tahkim kurulunun yeni salona taşınması gibi yeni mesafeler alındı. Bu konuda emeği olan herkesi kutlarım" diye konuştu.

Bakan Murat Başesgioğlu, ise 6 ay içinde futbol ailesinin üzüntü ve sevinci bir arada yaşadığını ifade ederek, milli takımın üstün başarısının Türk milletini sevince boğduğunu ifade etti. Başesgioğlu millet olarak başarıya hasret kalındığı şu günlerde milli takımın yarattığı heyecanı tüm coğrafyanın da alkışladığını hatırlattı ve yapılan bir ankette A milli takımın en güvenilir kurum olduğunu dile getirdi. Bu başarının ligin kalitesini artıracağını ve Avrupa 'da Türkiye'yi üst seviyeye yerleştirdiğini de belirten bakan, futbolun sadece futbol olmadığnı, ekonomik ve sosyal boyutunun da olduğunu söyledi. Kulüplerin dramatik bir şekilde yaşadıkları ekonomik duruma da çözüm getirmeye alıştıklarını ve dernekler kanunu elbisesinin içine artık sığmadıklarını ifade eden bakan bir konunun da önemine değinerek, "Bir an önce kulüplier Birliği yasasının çıkarılması için gerekli çalışmanın yapılması gerekiyor" dedi.

Daha sonra söz alan TFF'nin yeni başkanı Mahmut Özgener ise Hasan Doğan'ın dürüst ve çalışkan kişiliğine vurgu yaparak "14 şubat 2008 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmalarla türk futbolunun çıtasını yükseltti. Hasan Doğan 143 günlük icraatında atılımlar yaptı. Şimdi bize büyük bir görev düşüyor. Bizim sorumluluklarımız şimde daha fazla" dedi.

Bayrağı en üst seviyeye taşımak için seferber olacaklarını, herkese eşit mesafede olmanın prensibini asla çiğnemeyeceklerini ve yapılacak her türlü ihalenin şeffaf bir biçimde gerçekleştirileceğinin altını çizen Özgener, sponsorluk gelirlerinin de büyük bir hızla arttığının müjdesini verirken, 110 milyon YTL'lik yeni kaynak yarattıklarını sözlerine ekledi.

ŞENES ERZİK
Genel kurulda konuşan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yasanın bir an önce kabul edilmesi gerekliliğine dikkati çekti.

"Hukuki bazda bir ana statü var, ama bir bacağı kısa'' diyen Erzik, ''Türk futbolunun daha ileriye gidebilmesi için bir yasa metni var. Bunun bir an önce meclisten geçirilmesi, bugünkü çağdaş statünün geçerliliğini sağlayacağı için son derece elzem. Bakanlık gözetim ve denetim yetkisini kaldırılacak bu yasa nedeniyle TBMM'ye teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Şenes Erzik, Hasan Doğan'ı geç tanıdığını ve çok sevdiğini dile getirerek, ''Hasan Doğan'ın bıraktığı projeleri yeni başkanla birlikte aynı sevecenlikle ele alırsak, Türk futbolunu daha ileri götürebiliriz. Bu değerli projelere, yeni projeleri ekleyerek, şimdi ileriye gitme zamanı. Federasyonun bugünkü konumu olan sevecenlik, hoşgörü ve barış dolu bir platformda ilerlemeliyiz. FIFA ve UEFA başkanlarının mesajlarını ve taziyelerini iletmek için geldim. Kendileri Türk futbolunun başarılarının devamını dilediler'' diyerek sözlerini tamamladı.
lion86
Super-Moderator
Super-Moderator

19.08.2008 18:26

er war doch Vizepräsident unter Hasan Dogan :!:
Ardinho_U-Esk
Moderator
Moderator

19.08.2008 18:50

und wer ist jetzt vizepräsident?

Zurück zu „Fussball Türkei“